Plafonds

De badkamer is de meest vochtige ruimte in huis door al het baden en douchen. Het plafond in uw badkamer moet daarom aan hoge eisen voldoen. Om ervoor te zorgen dat u geen last krijgt van schimmel en vocht, adviseert Versani u te kiezen voor een vochtbestendig en onderhoudsvrij plafond. Plafondsystemen voor de badkamer zijn verkrijgbaar in talloze vormen, kleuren en materiaal mogelijkheden. Bij alle systemen is het mogelijk om ventilatiesystemen en verlichting toe te voegen. Laat u bij Versani goed voorlichten, want een mooi plafond maakt uw ruimte in huis compleet.

Spanplafond

Het spanplafond is de ideale manier om het plafond af te werken op een degelijke, strakke en tevens betaalbare wijze. Het zorgt voor een prachtige gladde afwerking. Een spanplafond is een geweven doek met matte coating die zorgt voor een gestuukt uiterlijk. Het doek wordt strak in profielen gespannen onder uw bestaande plafond. Dit betekent dat uw bestaande plafond er niet uit hoeft en dat uw plafond slechts 12 mm verlaagd wordt. Indien gewenst kan het spanplafond meer worden verlaagd. Er bestaat een ruim gamma aan spanplafonds zodat u kunt kiezen tussen verschillende kleuren, prints, patronen en motieven. Spanplafonds zijn een zeer goede keuze voor elke ruimte in huis zowel bij renovatie als nieuwbouw. Een spanplafond is makkelijk in onderhoud, bestand tegen vocht en schimmel en plaatsing kan zonder breekwerk.

Aluminium plafond

Aluminium plafonds passen in vrijwel iedere badkamer: van klassiek tot modern. Aluminium plafonds bieden een aantal praktische voordelen. Naast de vochtbestendige eigenschappen, is het tevens mogelijk om verlichting te laten inbouwen. Op deze manier wordt uw badkamer sfeervol verlicht. Daarnaast is het mogelijk om leidingen onzichtbaar achter de plafondpanelen weg te werken, omdat deze onafhankelijk van elkaar worden gemonteerd.  U bepaalt zelf of de lamellen horizontaal of diagonaal geplaatst wilt hebben.

Kunststof plafond

Kunststofplafondplaten zorgen door hun waterbestendigheid voor een duurzame wand- en plafondbekleding, vooral in vochtige ruimtes. De platen delamineren niet en absorberen geen water, waardoor ze de ideale oplossing vormen voor de muren en plafonds in uw badkamer of keuken. Natuurlijk kan een kunststof plafond ook elders in huis gebruikt worden. Voordeel van kunststof plafondplaten is het geringe gewicht. Het ‘boven het hoofd’ werken is daardoor een stuk prettiger dan zwaardere materialen. Kunststofplafondplaten zijn leverbaar in diverse kleuren, structuren en maten. Het zijn lange delen van 25 cm breed en 270 cm, 450 cm of 600 cm lang.

Licht en geluid in de badkamer

Als u in uw badkamer overgaat tot het plaatsen van een nieuw plafond is het verstandig om direct een goed verlichtingsplan te maken. De verlichting bepaalt de sfeer van de badkamer. Spotjes in het plafond geven een mooie verlichting. Te dimmen plafondspots maken de ruimte nog sfeervoller, maar zijn daarnaast ook functioneel. Tijdens het tandenpoetsen kunt u het licht iets feller zetten en tijdens het badderen dimt u het licht om nog meer te ontspannen. Wilt u nog meer sfeer in de badkamer? Verwerk dan ook luidsprekers in het plafond.  Muziek in de badkamer zorgt voor extra ontspanning of een vrolijke start van de dag.

Wij zijn 2e Pinksterdag geopend van 11.00 – 16.00 uur

21% BTW korting + 25% korting op tegels + 10% extra Pinkster korting op keukens en sanitair