Traditioneel handwerk op het hoogste niveau Met zijn twee productievestigingen in het Duitse Goslar is Alape een regionaal verankerd bedrijf. Zo’n 200 medewerkers leggen er de basis voor het wereldwijde succes. De productie van de componenten is een samenspel tussen gekwalificeerde ingenieurs en hightechspecialisten enerzijds en een groot aandeel aan handwerk anderzijds.

Meer dan 100 jaar innovatie en kwaliteit Sinds 1896 staat Alape voor kwaliteitsoplossingen op het gebied van sanitair. Klassiekers zoals de gootsteen, de eerste inbouwwaskom ter wereld en de eerste combinatie van wastafel en badkamerkast zijn afkomstig van de traditierijke onderneming. Zo heeft Alape een toonaangevende invloed uitgeoefend op de evolutie van de badkamer.

Ecologisch verantwoord Voor de productie wordt een speciaal titanium bevattende en koolstofarme staalsoort gebruikt. Staal is als materiaal voor diverse toepassingen in grote hoeveelheden beschikbaar. Als gerecycled materiaal draagt het bij aan het behoud van natuurlijke hulpbronnen.
De grondstoffen van het glazuur zijn meestal in de natuur voorkomende mineralen die op de lange termijn in voldoende hoeveelheid in de aardkorst aanwezig zijn.
De productie van waskommen en wastafels van geglazuurd staal vindt in een milieuvriendelijk productieproces plaats. In principe bevatten de producten van Alape geen voor de natuur schadelijke stoffen, zoals cadmium, lood of oplosmiddelen, en zijn daarom bij uitstek geschikt voor duurzaam bouwen.

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.