Steeds meer woningen worden voorzien van vloerverwarming. Vooral bij het verbouwen van de badkamer wordt tegenwoordig vaak vloerverwarming aangebracht en dat is een logische ontwikkeling. Vloerverwarming combineert perfect met harde materialen als natuursteen, keramische tegels en gietvloeren die veel in natte ruimtes als de badkamer worden gebruikt. Het comfort van de badkamer wordt in één klap verveelvoudigd, omdat de vloer behaaglijk warm is. Aangevuld met een badkamerradiator heeft de ruimte altijd de gewenste temperatuur als u onder de douche stapt. Nooit meer koude voeten wanneer u uw tanden staat te poetsen. Dat geeft een comfortabel en rijk gevoel.
Elektrische vloerverwarming
Versani adviseert om in de badkamer altijd voor elektrische vloerverwarming te kiezen. Elektrische vloerverwarming is goedkoper en comfortabeler dan watervloerverwarming. Buiten de lagere aanschafprijs is elektrische vloerverwarming ook goedkoper in gebruik, omdat de verwarming alleen aan staat als u gebruik maakt van de ruimte. U hoeft niet het hele huis te verwarmen. Door de snelle opwarmtijd haalt u direct de kou uit de vloer. Combineer elektrische vloerverwarming met een slimme thermostaat, zodat u gemakkelijk kunt instellen op welke momenten van de dag de vloer behaaglijk warm moet zijn.
Het leggen van elektrische vloerverwarming
Elektrische vloerverwarming wordt gelegd met matjes van soms nog geen millimeter dik, vergelijkbaar met een paperclip. Inclusief het benodigde laagje egaliseermiddel komt dit neer op een opbouwhoogte van zo’n anderhalve millimeter, waardoor het in zo’n beetje elke denkbare situatie kan worden toegepast. Het systeem kan dus over een bestaande tegelvloer of op een reeds aangebrachte afwerkvloer geïnstalleerd worden. Slopen en uitfrezen is vaak niet nodig. De mat is zo dun dat hij in de lijmlaag meegenomen kan worden. De mat komt vrijwel direct onder de oppervlakte te liggen, wat de opwarmsnelheid van de vloer verhoogt.
Combineer met een badkamerradiator
Vooral in voor- en najaar treden temperatuurschommelingen in het Nederlandse klimaat veelvuldig op. Met een badkamerradiator kunt u die veranderingen van temperatuur razendsnel ondervangen. Vloerverwarming en badkamerradiatoren kunnen elkaar perfect aanvullen als ze op de juiste manier worden ingesteld. Zo kan de vloerverwarming zorgen voor een constante basistemperatuur van bijvoorbeeld 18 graden, terwijl de badkamerradiator dan alleen bij verwarmt wanneer dat nodig is. De vloerverwarming verbruikt hierdoor standaard veel minder energie. Dat zorgt voor een optimaal comfort in uw huis, in uw portemonnee en voor het milieu.