Design radiatoren

Wanneer we ons interieur gaan vernieuwen denken we vaak aan een nieuw kleurtje op de muur, hippe woonaccessoires en misschien ook wel een paar nieuwe meubels. Maar aan de radiator wordt vaak niet gedacht. Logisch, want vroeger was een radiator een storend element in huis. Veel te groot, eentonig en absoluut geen blikvangers in het interieur. De radiator werd daarom al snel verstopt achter het gordijn of achter de bank, maar tegenwoordig hoeft dat echt niet meer. Een designradiator kan het pronkstuk worden in uw woon-, slaap- of badkamer.

Niet alleen mooier

De keus van uw designradiator hangt natuurlijk af van de ruimte waarin de radiator geplaatst gaat worden. Het voordeel van een designradiator is dat deze weinig ruimte in neemt in vergelijking met de traditionele radiatoren, waardoor u altijd wel een geschikte plek vindt om hem te monteren. Steeds vaker zien we dat de designradiator in een verticale stand wordt geplaatst. Zeker naast een raam dat tot aan de grond reikt, misstaat een even hoge verticale designradiator niet. Een ander voordeel van een designradiator is dat deze zeer duurzaam is. Zo bespaart u met een designradiator niet alleen in ruimte, maar ook op uw energierekening. Ook is een designradiator gemakkelijk schoon te maken met een licht vochtige doek.

Verschillende vormen

Designradiatoren zijn tegenwoordig verkrijgbaar in allerlei verschillende vormen, kleuren, materialen en afmetingen. Dat ze het predikaat designradiatoren hebben meegekregen, is niet geheel onterecht. Een aantal bijzondere exemplaren doen eerder denken aan een wandsculptuur dan aan een radiator. Kiest u voor een wat kleinere horizontale aluminium radiator of een verticale radiator met drie strakke stroken? Er zijn er zelfs prachtige retro radiatoren, omdat sommige dingen uit het verleden gewoon goed zijn. Deze designverwarming wordt wel geproduceerd met de modernste productietechnieken en er zijn diverse mogelijkheden in afmeting, kleur, aansluiting en montage. Voor iedere stijl en elke ruimte in huis is er wel een designradiator verkrijgbaar.

Verschillende kleuren

In hedendaagse interieurs wordt vaak gekozen voor een radiator in standaard wit, zwart en aluminium. Maar u kunt ook gaan voor een designradiator in een hippe pasteltint of een felle kleur. Het ligt wellicht niet zo voor de hand om juist zo’n duurzaam product als een radiator die jarenlang moet mee gaan, uit te voeren in een kleur. Maar durf te kiezen. Kleuren roepen emoties op en zorgen voor sfeer. U zult zien dat een gekleurde radiator juist op een hele subtiele wijze een mooi accent zet in uw ruimte. De designradiator wordt zo gegarandeerd de nieuwe blikvanger in uw huis.

Verschillende materialen

Radiatoren worden gemaakt in verschillende materialen, zoals staal, gietijzer en aluminium. Maar er is meer mogelijk. Steeds vaker wordt er gekozen voor een radiator van hoogwaardig roestvrijstaal.Deze radiator zal in tegenstelling tot gelakte radiatoren niet gaan roesten door invloed van water. U kunt deze radiator dus tientallen jaren in de badkamer laten hangen. Ook de houten designradiator wint aan populariteit. Natuurlijk zit binnenin deze designradiator nog een metalen constructie. Hij moet immers wel warmte produceren. Het metalen deel van de radiator is omkleed met buigbaar multiplex en afgewerkt met een laagje echt hout. Een bijzondere vermelding verdienen de plaatradiatoren die zijn gemaakt uit natuursteen. Erg mooi en zeer exclusief. Een natuursteen radiator bestaat uit een massief natuursteen plaat waarin waterleidingen van hoogwaardige, onverwoestbare kwaliteit zijn aangebracht. Deze radiator zorgt voor een constante behaaglijke warmte op elke gewenste plek in uw huis.

Bent u op zoek naar een nieuwe designradiator neem dan eens een kijkje in de showroom van Versani. Hier vindt u een ruim assortiment radiatoren, voor elk wat wils. Zit u er voortaan lekker warmpjes bij!

  • Handdoek radiator wit 60 x 172 cm

    175,00
    Bekijk of bestel

Prachtige design radiatoren ideeën en mogelijkheden: