Liefde voor tegels uit alle windstreken

Ons advies voor het uitzoeken van nieuwe tegels: durf creatief te zijn en maak van jouw badkamer de eyecatcher van je huis. Er is tegenwoordig zoveel mogelijk dat we wel begrijpen dat het soms lastig is om door de bomen het bos nog te zien. Dessintegels, terrazzo of toch tegels met een houtlook; wat kies jij voor je wanden en vloeren in je huis? We doen inspiratie op in Marokko, Zuid-Europa, het Midden-Oosten en Scandinavië. Dit zijn de mooiste vloer- en wandideeën van over de grens; let’s go!

Een sprookje uit 1001 nacht

In een badkamer kiezen we vaak voor rechte en hoekige vormen om een goede basis neer te zetten. Denk maar aan rechthoekige tegels of een strakke inloopdouche. Door daar ronde vormen aan toe te voegen doorbreek je de rechte lijnen. Je badkamer voelt daardoor ruimtelijker aan.

Vaak zien we neutrale tegels terugkomen in de tinten grijs & wit. Maar durf eens buiten de gebaande paden te denken voor een resultaat om bij weg te dromen. Laat je inspireren bij Versani!

Sereen Scandinavisch

Het is geen geheim dat ze in Scandinavië van hout houden. De warmte van hout kun je ook goed toepassen in de badkamer. Met tegels met de looks van echt hout, hoef je niet bang te zijn voor vocht en geef je je badkamer karakter. Houtlook tegels zijn prachtig op de vloer. Door te kiezen voor een bijzonder legpatroon, bijvoorbeeld een Hongaarse punt of visgraat, maak je van de vloer een eyecatcher. In de Scandinavische badkamer zie je ook veel grote muur- en vloertegels in rustige kleuren zoals ijsblauw, als tegenhanger van hout.

Mooi mediterraan

In de landen rondom de Middellandse Zee zie je de mooiste dessintegels in het straatbeeld opduiken. Je hebt ze vast wel eens gezien in Portugal of Zuid-Spanje. Met deze tegels geef je je badkamer een mediterraan tintje. Ze zijn perfect om een klein stukje vloer of muur mee te betegelen, bijvoorbeeld de vloer in je toiletruimte of de muur achter je wastafel of douche. Zo benadruk je de verschillende functies van de badkamer. Een patroontegel kan ook andere vormen hebben, zoals een hexagon (zeshoek) of een ronde bovenkant.

Ook veel gespot in Zuid-Europa: terrazzo

Het wordt ook wel graniet genoemd en heeft een comeback gemaakt in huis. Het materiaal bestaat uit deeltjes graniet, marmer en cement en komt oorspronkelijk uit Italië. Terrazzo doet het heel goed in de badkamer, want het kan met bijna elke stijl worden gecombineerd. Of je nu van modern, klassiek of minimalistisch houdt. Terrazzo zorgt voor een luxe en moderne uitstraling. Het wordt onder meer gebruikt voor vloeren, wanden en als werkblad of wastafel van een badkamermeubel. Maak een statement met terrazzo en houd de rest van de badkamer rustig.

Luxe in het Midden-Oosten

In het Midden-Oosten houden ze wel van een beetje glitter en glamour. Denk aan Qatar, Jordanië en de Verenigde Arabische Emiraten met Dubai. Hier gaan ze voor bijvoorbeeld gouden tegels met een mooie glans, die een rijke uitstraling geven aan je badkamer. Om die reden zie je in deze badkamers ook veel marmer. Het heeft een koele uitstraling (handig met zulke temperaturen!) en oogt chic en stijlvol. Deze tegels worden vaak gecombineerd met donkere accenten zoals zwart en bruin, maar denk ook aan gouden accenten zoals een kraan of een spiegel. Laat je je inspireren door deze invloeden dan wordt je badkamer echt bijzonder!

TEGELTIPS VAN VERSANI

Een nis of kleine wand leent zich uitstekend voor een meer uitgesproken tegel.

Breng je langwerpige tegels horizontaal aan, dan lijkt de ruimte breder.

Combineer matte en glanzende tegels met elkaar voor een spannende uitstraling.

Tegels van marmer geven je badkamer een luxe en klassieke uitstraling.

Tegels in een visgraatpatroon maken van je muur een echte blikvanger.

Tegels met een ambachtelijke baksteenlook geven je badkamer meer pit.

Met meerdere zachte poedertinten die elkaar aanvullen oogt het niet te druk.

Donkere vloertegels en wandlichte maken de badkamer ruimtelijker.

Wil je ook creatief met tegels aan de gang? We ontvangen je graag voor inspiratie en advies in de winkel. Wanneer wij advies geven, krijg je van ons een gratis 3D ontwerp met daarin aandacht voor je persoonlijke wensen én budget. We inspireren je met ons brede assortiment en vertellen je daarbij alles over de nieuwste ontwikkelingen en trends. Het gehele traject zal je dezelfde adviseur als contactpersoon houden, wel zo fijn.