Moderne keuken met minimalistisch design

MINIMALISTISCH I MODERN

Minimalisme is tegenwoordig hot and happening. En dit zien we ook terug in de keukenwereld. In de minimalistische keuken geldt het principe van less is more. Een moderne keuken met eenvoudige elementen waarin symmetrie en het creëren van ruimte heel belangrijk is. Door rustige kleuren te gebruiken, lijken ruimtes groter. Ook de afwerking is cruciaal in deze stijl: strakke lijnen, geen zichtbare handgrepen en minder details. In deze keuken zijn de kleuren en materialen goed op elkaar afgestemd. De rustige kleur zandbeige sluit goed aan bij het zwarte aanrechtblad en groeit als het ware naar elkaar toe. Om het minimalisme verder te bevorderen hebben we de bovenkasten weggelaten en is er extra bergruimte gecreëerd in het kookeiland. Dit biedt zowel functionaliteit als ruimtelijkheid, wat perfect aansluit bij de minimalistische stijl. En met de moderne snufjes van nu zijn zelfs een grote afzuigkap en een waterkoker volledig verdwenen in deze keuken. Een echt walhalla voor de minimalisten!

Minimalistische truc

Het weglaten van bovenkasten is een trend in de minimalistische keuken. Hoewel ze praktisch kunnen zijn, nemen ze veel licht weg en dat wil je zeker niet hebben in je minimalistische interieur. In deze keuken is gekozen voor een plank, die een ruimte-achtige sfeer geeft aan de keuken. Ook de inductiekookplaat met afzuiging draagt bij aan een minimalistisch design, zodat je geen grote afzuigkap meer hebt hangen.

Greeploze keukenfronten

In moderne keukens zijn greeploze keukenfronten met greeplijsten dé trend van het moment vanwege hun minimalistische uitstraling. Een andere mogelijkheid is helemaal zonder handgrepen of greeplijst, zo hebben kastdeuren een nog strakkere uitstraling. De kasten en lades worden dan voorzien van de tip-on techniek. Met slechts een zacht duwtje opent het keukendeurtje of de lade automatisch. De grepen zal je hierdoor geen moment missen.

Bespaar ruimte

In een minimalistisch keukendesign vermijd je zoveel mogelijk losse apparaten, waardoor een rustige sfeer ontstaat. De zwarte Quooker-kraan vervangt in deze keuken de waterkoker. Zwart is elegant, chic, mysterieus, maar ook stoer en uitgesproken. De Quooker Flex geeft direct koud, warm en 100°C kokend water. Daarnaast is de Flex uitgerust met een flexibele uittrekslang, voor meer bereik in de spoelbak.

Details van deze keuken

Oppervlakte: 10.73 m2
Merken in dit project: MadebyDas – Kemie – Siemens – Neff – Quooker

Deze keuken kan helemaal naar eigen wens en budget samengesteld worden.

Wat maakt deze keuken bijzonder

    • De keuken heeft een elegant en tijdloos design, die niet trendgevoelig is.
  • Het dunne compostiet keukenblad in de kleur Ventura Nero  heeft een subtiele glans en zorgt voor een strakke uitstraling.
  • Het kookeiland is een verbindend element tussen de keuken en het eet- of woongedeelte en creëert een gevoel van rust  in de ruimte.
  • Door de greeploze keukenfronten krijgen de kastdeuren een nog strakkere uitstraling.
  • De keuken vergroot de ruimte van je huis door het gebrek aan accessoires en overbodige dingen.

Door de strakke lijnen, gladde materialen en een minimalistisch ontwerp krijgt deze keuken een moderne look.

Neff oven met volwaardige stoom

Acryl mat front in de kleur zandbeige

Composiet werkblad in Ventura Nero glans

Siemens kookplaat met afzuiging

Siemens kookplaat met flexInduction

We ontvangen je graag voor inspiratie en advies in de winkel. Wanneer wij advies geven, krijg je van ons een gratis 3D ontwerp met daarin aandacht voor je persoonlijke wensen én budget. We inspireren je met ons brede assortiment en vertellen je daarbij alles over de nieuwste ontwikkelingen en trends. Het gehele traject zal je dezelfde adviseur als contactpersoon houden, wel zo fijn.

Wij zijn 2e Pinksterdag geopend van 11.00 – 16.00 uur

21% BTW korting + 25% korting op tegels + 10% extra Pinkster korting op keukens en sanitair