De ideale badkamer voor nu én later

Wanneer kinderen het ouderlijk huis verlaten, besluiten veel ouders hun badkamer een make-over te geven. Ze willen een eigen stempel op de badkamer drukken en upgraden met luxere opties. Daarbij zijn ze naast een fraai design vooral op zoek naar optimale veiligheid en comfort. Gelukkig hoef je tegenwoordig geen compromissen meer te sluiten. Je kiest gewoon voor beide! Versani creëert graag samen met jou een prachtige badkamer die is ingedeeld met het oog op de toekomst.

De juiste indeling

Versani begeleid je bij het ontwerp van de badkamer en helpt je de juiste indeling te maken. Versani is ervaren en kent de sanitairmarkt op zijn duimpje en weet wat de mogelijkheden zijn. Door het toepassen van een aantal slimmigheden zorgen wij ervoor dat jouw badkamer toekomstbestendig is en je veel langer zelfstandig kunt blijven wonen. Zo vinden wij bijvoorbeeld een ruime douche erg belangrijk, omdat de douche dan makkelijker te betreden is en er voldoende ruimte is voor het aanbrengen van een (opklapbaar) zitje. Ook raden wij vaak het gebruik van antisliptegels aan om het meest voorkomende ongeval bij ouderen te voorkomen: het uitglijden over een gladde badkamervloer. Wij proberen ook blokkades die je zelf niet ziet, te ondervangen. Bijvoorbeeld door een deur te verplaatsen, deze een andere kant op te laten draaien of zelfs een deel van een naastgelegen ruimte bij de badkamer te trekken. Wij denken met je mee en zorgen ervoor dat de investering die je nu doet nog lange tijd rendeert.

Een inloopdouche heeft voldoende beweegruimte en is erg veilig.

Genieten van een warm bad en een heerlijke douche, het kan met een douchebad.

Een vlakke douchevloer is uitermate geschikt voor mensen met een fysieke beperking.

Antislip tegels hebben een grovere structuur en zijn daardoor stroever en veiliger.

De juiste producten

Gelukkig staan producten die geschikt zijn voor de senioren badkamer niet alleen garant voor meer flexibiliteit, comfort en veiligheid. Het zijn steeds vaker ook design paradepaardjes. Daarom is het leuk om een welverdiende badkamer te realiseren. Versani kent de trends in sanitairland en helpt je bij de juiste productkeuze. Geniet bijvoorbeeld van meer bewegingsvrijheid en een drempelloze toegang met een prachtige vlakke douchevloer en laat je verwennen door de zachte rainshower-functie op uw regendoucheset. Of kies een extra comfortabel toilet met ergonomische, extra brede zitting die je royaal zitcomfort en optimale hygiëne biedt dankzij de innovatieve DirectFlush-technologie. De mogelijkheden zijn eindeloos en zijn comfortabel, mooi en praktisch.

Een douchezitje biedt ondersteuning en veiligheid bij het nemen van een douche.

Een douchetoilet reinigt je onderlichaam met een warme douchestraal en is zeer hygiënisch.

Erg handig is een automatische badvulling waarbij je met één druk op de knop het bad vult.

Stramme spieren, pijnlijke botten en altijd koud? Dan kun je genieten van een stoomdouche.

WAT KAN VERSANI JE BIEDEN VOOR DE WELVERDIENDE BADKAMER?

Inloopdouche

Het bad in een bestaande badkamer wordt steeds vaker vervangen door een ruime en veilige douche. Dat kan bij Versani al zonder grote verbouwing. Versani adviseert vaak om een ruime inloopdouche met veiligheidsglas te plaatsen, zodat er voldoende beweegruimte is. Wil je toch liever een douchecabine? Kies dan voor een cabine met maximale instapruimte. Combineer de cabine altijd met een doorgetegelde vloer of een vlakke douchebak zonder drempel om in en uit de douche stappen te vergemakkelijken en kies eventueel voor antislip.

Vlakke douchevloer

De allerbelangrijkste aanpassing bij een senioren badkamer is het aanleggen van een douchebak met een lage instap of beter nog: een geheel vlakke douchevloer. Het oogt niet alleen bijzonder fraai, maar is bovendien uitermate geschikt voor mensen die een fysieke beperking hebben. Combineer de vlakke douchevloer met een zeer smalle afvoer die naadloos op gaat in het beeld van de badkamer.

Antislipvloer

Natte voeten, natte tegels. Het gebeurt helaas nog veel te vaak, het uitglijden over een gladde badkamervloer. Dit is gemakkelijk op te lossen door een coating aan te brengen op de huidige tegels. Of te kiezen voor antislip vloertegels. Deze tegels hebben een grovere structuur en zijn daardoor stroever. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je huisdieren kan een antislip vloertegel gemakkelijk zijn. Honden houden niet van de gladde oppervlakken wanneer ze een douchebeurt krijgen.

Een thermostaatkraan is erg veilig en daarom een must voor elke senioren badkamer.

Bij een in hoogte verstelbaar toilet bepaal je zelf de ideale zithoogte.

De onderrijdbare wastafel is geschikt voor gebruik vanuit een rolstoel en niet minder fraai.

Beugels en steunen bij het bad, toilet of in de douche geven een veilig gevoel.

Douchebad met deur

Als je wat ouder wordt of minder goed ter been bent, is het nemen van een bad een steeds grotere uitdaging. De instap van het bad wordt te hoog of het is lastig om uit het bad te klimmen doordat er weinig houvast is. Maar een warm bad op zijn tijd kan heerlijk zijn en veel mensen willen daarom geen afscheid nemen van een bad. Ook is niet iedereen gezegend met een grote badkamer. Een douchebad met deur is dan de ideale oplossing. Je stapt in bad via een zeer lage instap en vergrendelt eenvoudig de glazen deur en laat het bad vollopen. De deur is zo gemaakt dat hij tevens dienst doet als douchedeur, voor als je wilt douchen. Heerlijk genieten van een warm bad en van een comfortabele douche, het kan! Het douchebad is uit te breiden met een zitje, om gemakkelijk alleen de voeten te wassen en een badwand om rondvliegende spatten te voorkomen. Bovendien kan Versani een extra luxe whirlpool uitvoering leveren voor ontspanning en comfort.

Toilet oplossingen

Voor het toilet in de senioren badkamer bestaan verschillende mogelijkheden die het voor jou gemakkelijker, hygiënischer of luxer maken. De laatste jaren maakt de douchetoilet opgang. Een douchetoilet is een modern toilet waarbij met één druk op de knop de verborgen douchearm tevoorschijn komt en je onderlichaam reinigt met een aangenaam warme douchestraal. Comfortabel terwijl je zit en bijzonder hygiënisch, zeker als je fysiek niet in staat bent toiletpapier te gebruiken. Wie dat frisse, schone gevoel eenmaal heeft ervaren, wil niet anders meer. Wanneer je moeite hebt met opstaan uit een lage positie, de benen niet ver meer kunt buigen of in een rolstoel zit, is een verhoogd toilet ideaal. Maar in sommige gevallen is een verlaagde toiletpot beter, omdat dit een betere zithouding geeft en ‘druk geven’ kan vergemakkelijken. Of misschien is allebei belangrijk dan kun je een in hoogte verstelbaar toilet monteren. Met één druk op de knop kan de toiletpot maximaal acht centimeter naar boven of beneden worden verplaatst.

Is het aanpassen van je badkamer inmiddels noodzakelijk om thuis te kunnen blijven wonen? Je kunt dan een vergoeding krijgen via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet langdurige zorg (Wlz). Dit is afhankelijk van de zwaarte van de zorg die je nodig hebt. Je kunt hiervoor bij jouw gemeente terecht. 

Een senioren badkamer heet gewoon de welverdiende badkamer

Wij kunnen ons voorstellen dat je huiverig bent voor de naam senioren badkamer. Je voelt je waarschijnlijk nog te jong en zeker geen senior, dus je hebt geen senioren badkamer nodig, toch? Bovendien werkt alles nog prima en je houdt van mooi design. Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Toch kiezen veel mensen op jongere leeftijd voor een ruime en veilige badkamer. Onze vriendelijke en kundige medewerkers vertellen je graag in een persoonlijk gesprek waarom. Neem als het kan de maten mee of een bouwtekening.