Senioren badkamer

Wanneer kinderen het ouderlijk huis verlaten, besluiten veel ouders hun badkamer een make-over te geven. Ze willen een eigen stempel op de badkamer drukken en upgraden met luxere opties. Daarbij is men naast een fraai design vooral op zoek naar optimale veiligheid en comfort. Gelukkig hoeft u tegenwoordig geen compromissen meer te sluiten. U kiest gewoon voor beide! Versani creëert graag samen met u een prachtige badkamer die is ingedeeld met het oog op de toekomst.

De juiste indeling

Versani begeleidt u bij het ontwerp van de badkamer en helpt u de juiste indeling te maken. Versani is ervaren en kent de sanitairmarkt op zijn duimpje en weet wat de mogelijkheden zijn. Door het toepassen van een aantal slimmigheden zorgen wij ervoor dat uw badkamer toekomstbestendig is en u veel langer zelfstandig kunt blijven wonen. Zo vinden wij bijvoorbeeld een ruime douche erg belangrijk, omdat de douche dan makkelijker te betreden is en er voldoende ruimte is voor het aanbrengen van een (opklapbaar) zitje. Ook raden wij vaak het gebruik van antisliptegels aan om het meest voorkomende ongeval bij ouderen te voorkomen: het uitglijden over een gladde badkamervloer. Wij proberen ook blokkades die u zelf niet ziet, te ondervangen. Bijvoorbeeld door een deur te verplaatsen, deze een andere kant op te laten draaien of zelfs een deel van een naastgelegen ruimte bij de badkamer te trekken. Wij denken met u mee en zorgen ervoor dat de investering die u nu doet nog lange tijd rendeert.

De juiste producten

Gelukkig staan producten die geschikt zijn voor de senioren badkamer niet alleen garant voor meer flexibiliteit, comfort en veiligheid. Het zijn steeds vaker ook designparadepaardjes. Daarom is het leuk om een welverdiende badkamer te realiseren. Versani kent de trends in sanitairland en helpt u bij de juiste productkeuze. Geniet bijvoorbeeld van meer bewegingsvrijheid en een drempelloze toegang met een prachtige vlakke douchevloer en laat u verwennen door de zachte rainshower-functie op uw regendoucheset. Of kies een extra comfortabel toilet met ergonomische, extra brede zitting die u royaal zitcomfort en optimale hygiëne biedt dankzij de innovatieve DirectFlush-technologie. De mogelijkheden zijn eindeloos en zijn comfortabel, mooi en praktisch.

Een senioren badkamer heet gewoon de welverdiende badkamer

Wij kunnen ons voorstellen dat u huiverig bent voor de naam senioren badkamer. U voelt zich waarschijnlijk nog te jong en zeker geen senior, dus u heeft geen senioren badkamer nodig, toch? Bovendien werkt alles nog prima en houdt u van mooi design. Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Toch kiezen veel mensen op jongere leeftijd voor een ruime en veilige badkamer. Versani vertelt u graag in een persoonlijk gesprek waarom. Maak een afspraak en kom langs in onze grote showroom. Onze vriendelijke en kundige medewerkers informeren u graag over de mogelijkheden. Neem als het kan de maten mee of een bouwtekening.

Is het aanpassen van uw badkamer inmiddels noodzakelijk om thuis te kunnen blijven wonen? U kunt dan een vergoeding krijgen via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet langdurige zorg (Wlz). Dit is afhankelijk van de aard en de zwaarte van de zorg die u nodig heeft.U kunt hiervoor bij uw gemeente terecht. 

Wat kan Versani u bieden voor de welverdiende badkamer?

Inloopdouche

Het bad in een bestaande badkamer wordt steeds vaker vervangen door een ruime en veilige douche. Dat kan bij Versani al zonder grote verbouwing. Versani adviseert vaak om een ruime inloopdouche met veiligheidsglas te plaatsen, zodat er voldoende beweegruimte is. Wilt u toch liever een douchecabine? Kies dan voor een cabine met maximale instapruimte. Combineer de cabine altijd met een doorgetegelde vloer of een vlakke douchebak zonder drempel om in en uit de douche stappen te vergemakkelijken en kies eventueel voor antislip.

Vlakke douchevloer

De allerbelangrijkste aanpassing bij een senioren badkamer is het aanleggen van een douchebak met een lage instap of beter nog: een geheel vlakke douchevloer. Het oogt niet alleen bijzonder fraai, maar is bovendien uitermate geschikt voor mensen die een fysieke beperking hebben. Combineer de vlakke douchevloer met een zeer smalle afvoer die naadloos op gaat in het beeld van de badkamer.

Antislipvloer

Natte voeten, natte tegels. Het gebeurt helaas nog veel te vaak, het uitglijden over een gladde badkamervloer. Dit is gemakkelijk op te lossen door een coating aan te brengen op de huidige tegels. Of te kiezen voor antislip vloertegels. Deze tegels hebben een grovere structuur en zijn daardoor stroever. Niet alleen voor uzelf, maar ook voor uw huisdieren kan een antislip vloertegel gemakkelijk zijn. Honden houden niet van de gladde oppervlakken wanneer ze een douchebeurt krijgen.

Douchebad met deur

Als je wat ouder wordt of minder goed ter been bent, is het nemen van een bad een steeds grotere uitdaging. De instap van het bad wordt te hoog of het is lastig om uit het bad te klimmen doordat er weinig houvast is. Maar een warm bad op zijn tijd kan heerlijk zijn en veel mensen willen daarom geen afscheid nemen van een bad. Ook is niet iedereen gezegend met een grote badkamer. Een douchebad met deur is dan de ideale oplossing. Je stapt in bad via een zeer lage instap en vergrendelt eenvoudig de glazen deur en laat het bad vollopen. De deur is zo gemaakt dat hij tevens dienst doet als douchedeur, voor als u wilt douchen. Heerlijk genieten van een warm bad en van een comfortabele douche, het kan! Het douchebad is uit te breiden met een zitje, om gemakkelijk alleen de voeten te wassen en een badwand om rondvliegende spatten te voorkomen. Bovendien kan Versani een extra luxe whirlpool uitvoering leveren voor ontspanning en comfort.

Toilet oplossingen

Voor het toilet in de senioren badkamer bestaan verschillende mogelijkheden die het voor u gemakkelijker, hygiënischer of luxer maken. De laatste jaren maakt de douchetoilet opgang. Een douchetoilet is een modern toilet waarbij met één druk op de knop de verborgen douchearm tevoorschijn komt en uw onderlichaam reinigt met een aangenaam warme douchestraal. Comfortabel terwijl u zit en bijzonder hygiënisch, zeker als u fysiek niet in staat bent toiletpapier te gebruiken. Wie dat frisse, schone gevoel eenmaal heeft ervaren, wil niet anders meer. Wanneer u moeite heeft met opstaan uit een lage positie, de benen niet ver meer kunt buigen of in een rolstoel zit, is een verhoogd toilet ideaal. Maar in sommige gevallen is een verlaagde toiletpot beter, omdat dit een betere zithouding geeft en ‘druk geven’ kan vergemakkelijken. Of misschien is allebei belangrijk dan kunt u een in hoogte verstelbaar toilet monteren. Met één druk op de knop kan de toiletpot maximaal acht centimeter naar boven of beneden worden verplaatst.

Wij zijn 2e Pinksterdag geopend van 11.00 – 16.00 uur

21% BTW korting + 25% korting op tegels + 10% extra Pinkster korting op keukens en sanitair