Douches

Na een lange dag in ons jachtige bestaan is de badkamer dé plek waar je je even kunt terugtrekken om de stress van alledag van je af te spoelen. De krachtige waterstralen van de douche op je schouders. De badkamer heeft zijn imago van wasruimte al lang verloren. Het is een oase van rust, een plek van ontspannen en tot rust komen. Een persoonlijke ruimte die de nodige aandacht verdient. Binnen het zorgvuldig samengestelde assortiment van Versani zijn er talloze douche mogelijkheden te vinden die deze belangrijke functie in de badkamer vervullen.

Inloopdouches

Inloopdouches zijn tegenwoordig een must have voor elke badkamer en dat is ook niet zo vreemd. Een inloopdouche heeft een minimalistische en moderne stijl en ziet er bijzonder fraai uit. Je verliest geen lichtinval door het gebruik van moderne glazenwanden voorzien van veiligheidsglas. Doordat ze in de vloer zijn geïntegreerd, hebben ze zelfs bij kleine badkamers een duidelijk vergrotend effect. Soms is er geen ruimte voor een douchecabine, maar wel voor een inloopdouche die iets smaller is. Een inloopdouche past daarom altijd in elk type badkamer. Het is dus goed mogelijk om uw huidige badkamer te behouden en enkel de douchecabine te vervangen voor een inloopdouche. Ook het comfort zal u overtuigen: want het schoonhouden van een inloopdouche is een stuk eenvoudiger. Er zijn geen onnodig hoge drempels en opstaande randen meer waar vuil achterblijft. Ook het gevaar van uitglijden of struikelen wordt hierdoor tot een minimum teruggebracht. Hierdoor zijn inloopdouches ook ideaal voor ouderen en voor gezinnen met kinderen. Voor een enorme keuze aan inloopdouches van uitstekende kwaliteit kunt u uiteraard bij Versani terecht.

Verschillende douchesystemen

Sluit uw ogen en denk aan uw perfecte nieuwe douche. Grote kans dat u die vindt bij Versani! Wij hebben ongelooflijk veel keuze in douchesystemen en douchesets. Douchesets kunnen we onderverdelen in twee categorieën, namelijk inbouw- en opbouwdouches. Tot de laatste categorie behoren ook de douchepanelen. Het is goed om van tevoren na te denken over de keuze tussen inbouw en opbouw. Veel mensen vinden een inbouwdouche mooier dan een opbouwdouche. Dat komt omdat alleen de hoofddouche, handdouche en kraan zichtbaar zijn, de rest is netjes is weggewerkt in de muur. Dit zorgt voor een strakke luxe uitstraling en oogt wat chiquer. Er is qua gebruik geen verschil tussen een inbouw- of opbouwdouche. Een opbouwdouche plaatsen kan in alle situaties. U monteert de gehele kraan op de wand en klaar is Kees. Ideaal voor een renovatie dus. Andere voordelen zijn dat de onderdelen makkelijker te vervangen zijn en een opbouwdouche over het algemeen goedkoper is dan een inbouwdouche. Dat zit ‘m vooral in de montage. Dit vergt meer tijd en voorbereiding. Het binnenwerk moet natuurlijk prachtig weggewerkt worden in de muur en dat brengt vaak extra werk met zich mee.

Opbouwdouches

Als u uw badkamer gaat renoveren, dan is een opbouwdouche dé ideale oplossing. Een opbouwdouche heeft een glijstang buiten de muur die het water transporteert. Het op de wand monteren van een opbouwdouche is erg eenvoudig, maar het resultaat is verbluffend. Bij een nieuwe badkamer wordt uiteraard ook vaak gekozen voor opbouw, omdat een opbouwdouche iets goedkoper is en praktischer dan een inbouwdouche. Stel dat u de douchekraan na een aantal jaar wilt vervangen, kan dit eenvoudig. De keuze in opbouwdouches bij Versani is enorm. Vierkant, rond, strak, nostalgisch en zelfs in matzwart. Zet uw plannen eenvoudig om in realiteit. Genieten kan zo eenvoudig zijn.

Inbouwdouches

Ruimte is een waardevol comfortelement en ontbreekt vaak. Door de verborgen installatie en het bijzonder minimalistische design, biedt een inbouwdouche meer ruimte onder de douche zonder aan functionaliteit of comfort in te boeten. U kiest dus in eerste instantie voor een inbouwdouche omdat het er super strak uitziet, maar een inbouwdouche biedt ook praktische voordelen: schoonmaken gaat sneller en is comfortabeler. Bij Versani zijn speciale inbouwdouchesets verkrijgbaar, waarin alle benodigde onderdelen zijn meegeleverd. De douchesets bevatten een luxe hoofddouche met douchearm, een handdouche, doucheslang en een thermostatische inbouwmengkraan. Alles in één verpakking. Ultiem genieten onder uw eigen luxe douche ligt binnen handbereik met een set van Versani.

Douchepanelen

Verwen uzelf met een complete wellness-beleving dankzij een praktisch douchepaneel. Een absoluut highlight in de badkamer! Een douchepaneel is een paneel dat in de douche aan de muur wordt bevestigd. Met een douchepaneel hoeft u de kraan en glijstangset niet meer aan de muur te bevestigen, deze zitten namelijk al op het paneel gemonteerd. Daarnaast is een douchepaneel vaak voorzien van een handdouche en indien wenselijk een zeepbakje. Het is eigenlijk dus een all-in-one pakket. Dankzij het strakke en passende ontwerp geeft het douchepaneel de doucheruimte met een paar eenvoudige ingrepen een heel ander gezicht. Uw badkamer ziet er niet alleen strak en elegant uit, maar de douchepanelen zijn ook nog eens functioneler en mooier dan traditionele douchemengers. Versani heeft douchepanelen in verschillende kleuren en materialen in het assortiment, zodat u goed kunt kiezen welk model het beste bij de stijl van uw douche past.

Zuinig met water, zonder dat u het merkt

Water is het nieuwe goud. In Nederland verbruiken we per persoon gemiddeld 121 liter drinkwater per dag. Meer dan de helft hiervan wordt gebruikt om te douchen. Dit past niet in de trend van gasloos wonen en een duurzame samenleving. Het gebruik van een waterbesparende douche is een van de eenvoudigste manieren om op water, gas en elektra te besparen. Maar het oog wil ook wat en we willen geen concessies doen in de kwaliteit van douchen. Gelukkig is door de ontwikkeling van nieuwe technieken, zoals een waterbesparende douchekop, douchen zuiniger en comfortabeler geworden. Zo comfortabel dat je al snel geneigd bent om langer onder de douche te staan, waardoor het besparende effect van de waterbesparende douche weer tenietgedaan kan worden. Versani heeft dé oplossing voor wie toch urenlang wil douchen zonder schuldgevoel: de Upfall Shower van Xenz. Een spaardouche die 80% zuiniger is dan een normale douche zonder in te leveren op kracht en comfort. Door het unieke Upcycle systeem wordt het gebruikte water opgevangen, gefilterd, verwarmd en rondgepompt. Dé oplossing om energiebesparend en milieuvriendelijk te douchen!