Onderhoud

Een badkamer of keuken gaat gemiddeld zo’n 15 jaar mee. Het goed onderhouden ervan vereist aandacht, maar kan de levensduur met een flink aantal jaren verlengen. Iedere badkamer of keuken is anders en dat geldt ook voor het onderhoud. Keramische tegels of een natuursteen vloer. Een marmeren of een aanrechtblad van graniet. Het onderhoud vergt een andere aanpak en dan moet u wel weten wat te doen. De medewerkers van Versani geven u graag advies over het schoonmaken van verschillende materialen en producten, zodat u zo lang mogelijk kunt genieten van uw badkamer, keuken en toilet.

Onderhoud kraan

Kranen bepalen een groot deel van de uitstraling van uw badkamer. Daarom moeten ze mooi blijven. Niets is lelijker dan door kalk aangetaste kranen. Gebruik voor het reinigen van uw kranen géén schuursponsjes of schuurmiddel. Ook het gebruik van oplosmiddellen, reinigingsmiddelen met zuur, antikalk, schoonmaakazijn of andere reinigingsmiddelen met azijn raden wij af. Reinig uw kraan met een klein beetje zeep en een vochtige doek. Kalkvlekken kunt u voorkomen door uw kraan na gebruik af te drogen. Wanneer er toch kalkvlekken ontstaan, verwijder deze dan bijvoorbeeld met GrohClean, het milieuvriendelijke reinigingsmiddel van Grohe.

Onderhoud douchewand

Bij het onderhouden van douchewanden is het meest van belang om na ieder gebruik van de douche het glas te drogen door middel van een raamwisser of met een katoenen doek. Hierdoor wordt voorkomen dat vuil en kalk zich gaan hechten. Als kalk zich toch gaat vormen gebruik bijvoorbeeld schoonmaakazijn. Gebruik nooit schurende, bijtende, zuurhoudende of alkalische onderhoudsmiddelen. Bij Versani vindt u voor het dagelijkse onderhoud van uw douche een raamwisser met handige ophanghaak. Sealskin douchereiniger met handige spuitflacon ontkalkt en reinigt snel alle kunststof, glas en aluminium onderdelen. Kalk en roestaanslag worden moeiteloos verwijderd. Dit product is uiteraard ook verkrijgbaar bij Versani.

Onderhoud van (whirlpool) baden

Ook bij baden geldt ter voorkoming van kalkaanslag: na gebruik het bad droog te wrijven. Kalk en vuilaanslag kan verwijderd worden met schoonmaakazijn. Voor het dagelijkse reinigen volstaat een gangbaar huishoudmiddel. Gebruik nooit schurende middelen.Goed schoonmaken en goed onderhoud van een whirlpoolbad is erg belangrijk. Het clean-systeem voert alle vuildelen zoals haren en zeep uit de leidingen weg. Met een speciale whirlpoolcleaner reinigt u daarna zowel het bad zelf als de leidingen.

Onderhoud van (kunst)steen en keramiek

Vermijd bij steen altijd zeep- of oliehoudende producten. Zij vormen een filter op de vloer, waardoor elke voetafdruk zichtbaar wordt. Gebruik liever een zacht reinigingsmiddel en spoel steeds grondig na met schoon water. De producten van het merk Moeller Stone Care zorgen voor een optimale steenverzorging en worden al meer dan 30 jaar vanuit de vakhandel succesvol aanbevolen. Versani levert de hele serie Moeller producten voor het reinigen, beschermen en onderhouden van natuursteen, kunststeen en keramiek.

Onderhoud van RVS

RVS in de badkamer en keuken is erg mooi. Het kan alleen slecht tegen kalk. Daarom is dagelijkse reiniging het beste. Gebruik geen agressieve, schurende of chemische schoonmaakmiddelen. Als u toch wilt reinigen, gebruik dan een speciaal reinigingsmiddel geschikt voor RVS. Let hierbij op dat u de RVS oppervlakten daarna goed afspoelt en droogmaakt.